HV - Helsevitenskap

2 av 2: Oksyhemoglobinets dissosiasjonskurve

1.958 views 8. august 2022

Oksyhemoglobinets dissosiasjonskurve er litt av en tittel, men det er da navnet på grafen som illustrerer forholdet mellom oksygenmetning og partialtrykk. Underviser heter Ole Magnus Filseth og jobber som klinikkoverlege ved akuttmedisinsk klinikk, UNN. Videoen inngår i et læreverk om hjerte- lunge-fysiologi laget i samarbeid med OsloMet,...

2 av 2: Oksygen i blodet

627 views 8. august 2022

Her fortsetter forklaringen på hvorfor vi snakker om milliliter gass i en væske når det handler om kroppens oksygenopptak. Dette er det viktig å kunne noe om når man som helsepersonell skal snakke om blodgass og oksygenmetning i blodet. Underviser heter Ole Magnus Filseth og jobber som klinikkoverlege ved akuttmedisinsk klinikk, UNN. Videoen...

Et siste råd fra ekspertene

226 views 8. juli 2022

Utdrag fra samtale der klinisk ernæringsfysiolog, Kristine Nordkvelle, snakker med professor Svein Olav Kolset og Phd Marianne Nordstrøm, om ernæring og livskvalitet for personer med utviklingshemming. Her kommer noen siste råd fra ekspertene.

"De må jo få bestemme selv!"

120 views 8. juli 2022

Utdrag fra samtale der klinisk ernæringsfysiolog, Kristine Nordkvelle, snakker med professor Svein Olav Kolset og Phd Marianne Nordstrøm, om ernæring og livskvalitet for personer med utviklingshemming. Denne filmen tar for seg temaet om medbestemmelse.

Forventninger fra ledelsen

108 views 8. juli 2022

Utdrag fra samtale der klinisk ernæringsfysiolog, Kristine Nordkvelle, snakker med professor Svein Olav Kolset og Phd Marianne Nordstrøm, om ernæring og livskvalitet for personer med utviklingshemming. Denne filmen tar for seg forventninger fra ledelsen.

Balansere selvbestemmelse i ernæringsarbeid

247 views 8. juli 2022

Utdrag fra samtale der klinisk ernæringsfysiolog, Kristine Nordkvelle, snakker med professor Svein Olav Kolset og Phd Marianne Nordstrøm, om ernæring og livskvalitet for personer med utviklingshemming. Denne filmen tar for seg medbestemmelse.

Handlelister

94 views 8. juli 2022

Utdrag fra samtale der klinisk ernæringsfysiolog, Kristine Nordkvelle, snakker med professor Svein Olav Kolset og Phd Marianne Nordstrøm, om ernæring og livskvalitet for personer med utviklingshemming. Denne filmen handler om handlelister.

"Hun liker jo ikke det"

85 views 8. juli 2022

Utdrag fra samtale der klinisk ernæringsfysiolog, Kristine Nordkvelle, snakker med professor Svein Olav Kolset og Phd Marianne Nordstrøm, om ernæring og livskvalitet for personer med utviklingshemming. Denne filmen omhandler aspektene ved å lære nye vaner.

Mat som aktivitet

197 views 8. juli 2022

Utdrag fra samtale der klinisk ernæringsfysiolog, Kristine Nordkvelle, snakker med professor Svein Olav Kolset og Phd Marianne Nordstrøm, om ernæring og livskvalitet for personer med utviklingshemming. Denne filmen omhandler mat som aktivitet.

Medbestemmelse på handletur

205 views 8. juli 2022

Utdrag fra samtale der klinisk ernæringsfysiolog, Kristine Nordkvelle, snakker med professor Svein Olav Kolset og Phd Marianne Nordstrøm, om ernæring og livskvalitet for personer med utviklingshemming. Denne filmen omhandler medbestemmelse på handletur.

Samarbeid med spesialisthelsetjenesten?

296 views 8. juli 2022

Utdrag fra samtale der klinisk ernæringsfysiolog, Kristine Nordkvelle, snakker med professor Svein Olav Kolset og Phd Marianne Nordstrøm, om ernæring og livskvalitet for personer med utviklingshemming. Denne filmen omhandler spesialisthelsestjenesten.

Unge kokker

175 views 8. juli 2022

Utdrag fra samtale der klinisk ernæringsfysiolog, Kristine Nordkvelle, snakker med professor Svein Olav Kolset og Phd Marianne Nordstrøm, om ernæring og livskvalitet for personer med utviklingshemming. Denne filmen forteller om et tiltak som innbefatter bruken av unge kokker.