FilMet
Utveksling til Ghana
Sykepleierstudentene Camilla Blomberg Bakke og Kristine Norby, forteller om sine opplevelser som utvekslingsstudenter i Ghana.
4 av 4 - Kritisk Tenkning: Margareth Sandvik
Publisert 2019 Del 4 i WORKSHOP KRITISK TENKNING I FORNYELSEN AV KUNNSKAPSLØFTET. Margareth Sandvik (OsloMet) om argumentasjon og hvorfor dette er en del av kritisk tenkning.
1 av 4 - Kritisk Tenkning: Innledning og Erik Ryen
Publisert 2019 Del 1 i WORKSHOP KRITISK TENKNING I FORNYELSEN AV KUNNSKAPSLØFTET. Erik Ryen (OsloMet) ser nærmere på begrepet kritisk tenkning, belyser tre forståelser av dette begrepet i skolen og viser til relevante styringsdokumenter.
2 av 4 - Kritisk Tenkning: Kirsti Marie Jegstad og Erik Ryen
Publisert 2019 Del 2 i WORKSHOP KRITISK TENKNING I FORNYELSEN AV KUNNSKAPSLØFTET. Kirsti Marie Jegstad (OsloMet) tar utgangspunkt i bærekraftsproblemstillinger, viser tre undervisningstradisjoner og belyser kompetansebehov for det 21. århundre. Erik Ryen drøfter ulike forståelser av kritisk tenkning i pedagogikken og i styringsdokumenter.
3 av 4 - Kritisk Tenkning: Evy Jøsok
Publisert 2019 Del 3 i WORKSHOP KRITISK TENKNING I FORNYELSEN AV KUNNSKAPSLØFTET. Evy Jøsok (OsloMet) presenterer funn fra sitt forskningsprosjekt om tilrettelegging for kritisk tenkning i klasserommet.
Kritisk tenkning på tvers av fagtradisjoner
Hva kan fagtradisjonene lære av hverandre i arbeidet med kritisk tenkning? med Kirsti Jegstad. I denne sesjonen skal vi jobbe med teorifundamentet fra samlingene opp mot de ulike fagene og diskutere hvordan vi kan videreutvikle arbeidet med kritisk tenkning i fagene våre ved å bygge på teorier og hverandres fagtradisjoner. Sesjonen er i...
Kritisk tenkning og progresjon i argumentasjon
Hvordan kan vi jobbe med progresjon i argumentasjon? Margareth Sandvik går i denne sesjonen, nærmere inn i argumentasjonsteori og viser hvordan standpunkter kan begrunnes i bredde og i dybde. Vi skal se på ulike typer argumentasjon og presentere kritiske spørsmål vi kan stille for å vurdere kvaliteten i argumentasjonen. Aktuelle studier og...
Bruk av nyheter for å utvikle kritisk tenkning
Hvordan kan arbeid med nyheter bidra til å utvikle kritisk tenkning? Erik Ryen drøfter i denne sesjonen om muligheter og utfordringer knyttet til arbeid med nyheter på ulike alderstrinn. Et sentralt fokus vil være hvordan aktuelle saker kan bidra til å knytte elevenes interesser til overordnede, faglige temaer og begreper, på en måte som både...
Kritisk tenkning og progresjon i fagene
Evy Jøsok introduserer oppgaver og drøftinger rundt temaet "Kritisk tenkning og progresjon i fagene"
Prosedyre røntgen lubosacralcolumna
Radiograf og høgskolelærer, Andrea Falk Lorentsen ved Norges Arktiske Universitet (UiT), forklarer prosedyre ved røntgen av lubosacralcolumna. Denne miniforelesningen inngår i læreverket Grunnleggende radiografi, åpent tilgjengelig på Bokskapet.oslomet.no fra vårsemesteret 2021. Læreverket er et samarbeid mellom OsloMet og UiT.
Prosedyre røntgen thorakalcolumna
Radiograf og høgskolelærer, Andrea Falk Lorentsen ved Norges Arktiske Universitet (UiT), forklarer prosedyre ved røntgen thorkalcolumna. Denne miniforelesningen inngår i læreverket Grunnleggende radiografi, åpent tilgjengelig på Bokskapet.oslomet.no fra vårsemesteret 2021. Læreverket er et samarbeid mellom OsloMet og UiT.